Ny ransomwarevariant Ordinypt

Bleepingcomputer rapporterar om en ny variant av ransomware som för tillfället rapporteras orsaka skada i Tyskland. Den går under namnet Ordinypt och skiljer sig mot traditionell ransomware då den istället för att kryptera filer, istället skriver över filerna med...

läs mer

Skydda dig mot dagens och framtidens hot – uppgradera till Endpoint Security 10

Du vet väl att alla som har licens för McAfees virusskydd nu kan uppgradera kostnadsfritt till nästa generations endpointskydd. McAfee Endpoint Security 10 (ENS 10) är ett modernt modulbaserat endpointskydd designat för att möta dagens och framtidens hot. Den nya plattformen har en ny arkitektur och ersätter de gamla produkterna VirusScan, HIPS och SiteAdvisor. Det innebär att alla som har licens för de gamla produkterna nu kan implementera den nya plattformen ENS10.

läs mer

McAfees förhållningssätt till Microsofts Evergreen och Windows Fall Creators update

Officiellt statement från McAfee är att zero day support för Microsoft Evergreen strategin ska gälla. Zero day support innebär att senast samma dag som Microsoft släpper sin nya version av Windows ska McAfee ha stöd för den för den i sina berörda produkter. En utmaning (Observera att alla IT-säkerhetstillverkare med största sannolikhet berörs av samma utmaning). Microsoft förbehåller sig rätten att komma med ”last minute changes” inför versions-release, vilket innebär i praktiken att det kan vara väldigt svårt (i vissa fall förmodligen omöjligt) att efterleva zero day support.

läs mer

Ny variant av ransomware att hålla ögonen på som går under namnet Bad Rabbit

Threatpost.com rapporterar idag om en ny ransomwareattack som går under namnet Bad Rabbit. Den har drabbat större organisationer i Ukraina, såsom Kievs kollektivtrafik och Huvudflygplatsen Odessa airport. Förekomst har även rapporterats i Turkiet och Tyskland. Den skadliga koden laddas ner som en dropper från legitima webplatser och utger sig för att vara en Adobe Flash Player installer.  Den skadliga koden utnyttjar inga sårbarheter utan användaren måste exekvera den nedladdade filen som just nu har namnet install_flash_player.exe själv. Filen kräver högre privilegier och användaren behöver godkänna UAC prompten.

läs mer

Prenumerera på bloggen

Kategorier

Arkiv