Du vet väl att alla som har licens för McAfees virusskydd nu kan uppgradera kostnadsfritt till nästa generations endpointskydd. McAfee Endpoint Security 10 (ENS 10) är ett modernt modulbaserat endpointskydd designat för att möta dagens och framtidens hot. Den nya plattformen har en ny arkitektur och ersätter de gamla produkterna VirusScan, HIPS och SiteAdvisor. Det innebär att alla som har licens för de gamla produkterna nu kan implementera den nya plattformen ENS10.

En stor nyhet i ENS-plattformen är att modulerna nu har en gemensam underliggande arkitektur, och dessutom kommunicerar med varandra. Det gör att plattformen kan tillhandahålla ett starkare skydd, samtidigt som påverkan på systemet minskar avsevärt. Ytterligare en prestandaförbättring är att skanning på begäran (så kallad ”On-demand Scan”) kan schemaläggas så att den endast körs när datorn ”vilar”, vilket gör att användarens produktivitet inte drabbas av att datorns maskinvara belastas.

Då ENS är modulbaserat kommer det i framtiden att vara möjligt att lägga till nya moduler beroende på hur hotbilden utvecklas. En sådan modul som finns redan idag, som vi starkt rekommenderar och som alla bör ha för att möta komplexa hot såsom ransomware heter Adaptive Threat Prevention (ATP). McAfee Adaptive Threat Prevention analyserar filers struktur och beteenden, och kan sedan med hjälp av avancerad Machine Learning och beteendevetenskap kapsla in skadligt beteende och identifiera helt nya versioner av skadlig kod.

Med ENS tillsammans med ATP får ni ett mycket kraftfullt endpointskydd som använder samma McAfee agent som tidigare och självklart administreras via den marknadsledande plattformen McAfee ePolicy Orchestrator eller via tjänsten SuperVision Endpoint.

NSEC har idag uppgraderat över 50% av våra kunders system till ENS. Våra erfarenheter är väldigt goda och vi får positiv feedback från de kunder som gått över till ENS.

Se film: