netw-prot-icon-flat

Bygg en säker infrastruktur

Vi skickar och tar emot mer data än någonsin tidigare, vi har fler anslutna enheter än någonsin tidigare, vi är mer mobila och använder mer molntjänster än någonsin tidigare, och hotbilden mot våra digitala resurser är större än någonsin tidigare. Allt detta i kombination med att kraven på tillgänglighet, rörlighet och skalbarhet växer, gör hanteringen av organisationens infrastruktur både komplex och resurskrävande.

För att kunna hantera allt detta i ett allt högre tempo så underlättar det avsevärt om man har en genomtänkt strategi för sin infrastruktur. Då får varje förändring i behov och krav en mycket mindre konsekvens, vilket minskar belastningen på organisationen.

Några konkreta tips till dig som ansvarar för infrastrukturen:

1. Tänk framåt och ta höjd för utveckling. Överkapacitet ger utvecklingsmöjligheter.

2. Glöm inte molnet. När man flyttar helt eller delvis ut i molnet så innebär det att man behöver göra förändringar i sin infrastruktur. De flesta av de stora tillverkarna har brandväggar som är speciellt anpassade för Microsoft Azure och Amazon Web Services, och även de stora antivirusföretagen har lösningar för att knyta ihop era molnresurser med er lokala antivirusinfrastruktur.

3. Konsolidera. Next Generation Firewall, Wifi, Switchar, DDoS-skydd, Web Application Firewall, IPS/IDS etc. Det finns stora fördelar att konsolidera sin infrastruktur till en tillverkare. Det ger en stabilare plattform, lägre TCO och högre säkerhet.

Vill man inte konsolidera helt så finns alternativet att titta på tillverkare som kan integrera med varandra. Ett exempel är Intels öppna DXL-standard, som låter produkter från olika tillverkare att dela information med varandra i realtid.

Vill ni ha hjälp med att bygga en effektiv IT-infrastruktur? Skicka en förfrågan så hör vi av oss till dig.

4 + 12 =